7

BåtvårdSkeppstadsvarvet AB

Kontakta gärna oss för offert eller mer information!

Polering

Polering av gelcoat kräver tid och det går absolut inte att fuska sig till ett perfekt resultat. Många gånger behöver man börja med att slipa skrovet för att få bort den sönderbrända ytan och där efter börja polera upp ytan till igen.

Många båtägare har säkert varit med om att man polerar ytan innan sjösättning och allt ser kanon bra ut, och kort tid efter börjar det gradvis se dassigt ut igen i gelcoaten.

Hör av er så berättar vi mer.

Vårt polerprogram

N
Båten besiktigas
N
Båten tvättas noggrant
N
Båten maskeras upp kapell plockas av
N
Gelcoaten korrigeras och poleras varsamt noga i olika steg
N
Båten behandlas enligt kundens önskemål
N
Perfektion

Polering och keramisk ytbehandling

Vi har under många år specialiserat oss på båtvård och keramisk behandling av båtar. Tidigare har man tagit de produkter som fanns på bilsidan och applicerade det på båtar. Problemet är att det inte håller för den tuffa miljön en båt befinner sig i.

Gelcoaten utsätts och bryts ner av uv-strålning, salter och luftföroreningar. Med ett omsorgsfullt arbete polerar och korrigerar vi gelcoaten ifrån oxidering och repor så att ni får fram en extremt spegelblank yta. Ytan blir så mycket bättre än när båten var i nyskick.

Ceramic Pro – Världsledande nanokeramisk ytskydd!

Ceramic Pro är ett genomskinligt, flytande keramisk ytskydd baserad på revolutionerade nanoteknik utvecklad av NanoShine LTD. Ceramic Pro appliceras direkt på ytan och skapar en fast, extremt stark glas sköld som permanent skyddar den yta som är behandlad.

Produkten skapades ursprungligen som ett industriellt, flerfunktionellt ytskydd för alla typ av ytor. Det ytskikt som uppstår formar en exceptionellt stark och tålig barriär som förhindrar påverkan från skadliga kemiska lösningar, syror, UV-strålning, salt och korrosion.

Skyddar dina investeringar!

Genom att utföra Ceramic Pro behandling kan du bevara känslan av nytt varje dag. Vår skyddande beläggning gör ytorna mer hållbara, stöter bort smuts och andra föroreningar.

Då kommer du att spendera mindre tid och resurser på rengöring och kostsam underhåll.

Superhydrofobiskt

Ceramic Pro Marin produkter uppvisar samma egenskaper som övriga produktutbudet vilket ger extrem hydrofobicitet och långsiktigt skydd.

UV-skydd

UV-skyddet är en del av Ceramic Pro många skyddsegenskaper. Detta skyddar gelcoat, färg, gummi och plast mot åldrande och blekande färger. Med Ceramic Pro kommer din båt att behålla den ”helt nya” känslan med minimalt underhåll.

Ceramic Pro Bravo

Barriär mot saltvatten, Oxidation, Avgas, Fläckar och kemikalier.
Baserat på ”lotus-effekten” skapar detta nano-keramik skyddet en slät hydrofob yta. Anti-stick-faktor gör det enkelt att rengöra sot eller andra föroreningar på gelcoaten.

Skydd mot repor

Ceramic Pro’s nano-keramiska beläggning gör yta mer represistent. Även skador på beläggningen kan snabbt och enkelt repareras.

Flexibilitet

Ceramic Pro har visat sig vara en perfekt beläggning för ytor som exponeras för expansion och deformation, såsom böjning av ett glasfiberskrov. Beläggningen kommer inte att spricka eller flagna som akryltätningsmedel. Detta gör det också möjligt för Ceramic Pro att appliceras på klädsel och andra flexibla material.

Hållbarhet

Hållbarheten beror på många faktorer, men vi är säkra på att garantera dig minst tre år över vattenlinjen och ett år under vattenlinjen så länge beläggningen bibehålls i enlighet med våra skötselråd och rekommendationer och inte utsätts för en onormal mängd slitage.

Ultimata glansen

Med Ceramic Pro behandling, kommer din båt att sticka ut från alla andra. Glansen och färgdjupet på ett Ceramic Pro-fartyg är något att beskåda. Ceramic Pro ger en permanent glans. Resultatet är verkligen iögonfallande.

Mindre underhåll

När skyddet har härdats blir beläggningen mycket hydrofobiskt, vatten rullar av ytan och tar med sig smutsen. Detta kallas självrensande effekt. Handtvätt blir extremt lätt och behovet av tunga tvättmedel och kemikalier är i de flesta fall föråldrade.

Förbättrad bränsleekonomi

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Ceramic Pro Produkt & Service Kvalitets Garanti.

Våra beläggningar används endast av godkända installatörer som har godkänt ett speciellt utbildningsprogram.
Se upp för bedrägeri och be bara om äkta produkter!

Angelwax – Ett skotskt hantverk!

Angelwax är från den skotska byn Renfrew, belägen under Glasgows rök, född från en liten grupp kemister, som har arbetat i kemisk industri tillsammans i mer än 25 år, men som delar en gemensam passion: kärleken till vackra bilar.

Vackra bilar och motorcyklar skapas genom passion och hantverk. Angelwax-laget har utvecklats under åren med samma passion och skiljer det i oöverträffat skotskt hantverk. Detta hantverk har resulterat efter många års forskning och nya (unika) produktutvecklingar för att presentera en exklusiv bilvård och konditioneringslinje av högsta kvalitet.

Alla våra Angelwax-produkter tillverkas internt och tillverkas för hand så att vi kan erbjuda dig det allra bästa inom bildetaljer, vård och lackskydd för varje fordon, för varje lack och även för de värsta väderförhållandena. )

Teakarbeten och behandlingar

Med en extrem noggrannhet hjälper vi er att förnya ert teakdäck till dess ursprungliga lyster.

Slipning/Lagning

Vi överför våran kunskap av perfektion av polering till slipning av er teak på båten. Med största omsorg och precision.

Behandling

Efter slipning behandlar vi ert teakdäck efter ert önskemål.

Perfektion

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Även om det är oerhört elastiskt och hårt, är teak inte motståndskraftig mot de negativa effekterna av det hårda elementen och överanvändning av aggressiva teakrengörare. Dessa aggressiva rengöringsmedel tar bort massa från träet, mjukar upp caulksömmarna och minskar hälsan och livslängden för ett teakdäck avsevärt.

Under tiden som teak åldras, dess naturliga gyllene nyans ändras till ett silvergrått utseende. Av dessa skäl krävs slipning av teakdäck med jämna mellanrum för att behålla sin naturliga, estetiskt tilltalande gyllene färg. Som angivits ovan kan exponering för elementen ta ut sin rätt på ert däck, liksom användningen av aggressiva rengöringsmedel, vilket leder till för tidigt åldrande och eller förvittring av ert teakdäck.

Epoxybehandling / Bottenmålning

Vi är branchledande på bottenbehandlingar och förespråkar miljömedvetna lösningar. En båtbotten behöver klara att stå emot både fukt och beväxning utan att tumma på effektiviteten. Detta utför vi på Expolio åt dig. Håll havstulpaner och annan beväxning borta med en bra bottenmålning på din båt. Vi guidar dig genom dem giftfria och kopparbaserade färgerna på marknaden.

Skeppstadsvarvet AB

Viktor Setterbergs Väg 25

info@skeppstadsvarvet.se